Over Mala Mudra

Hallo lieve mensen,


Ik ben Marjon en ik ben de oprichter van Mala Mudra sinds 22-11-2019. Mala Mudra staat voor: Mala: is een Boeddhistische gebedsketting en Mudra: is vrij vertaald een gebaar of de symbolische houding van de hand. Mudra is voor mij het symbool met de handen van het hart. Daar is het voor mij mee begonnen. Ik wilde "uit mijn hoofd en weer in contact komen met mijn hart" en creativiteit.. Een tijd geleden ben ik een workshop gaan volgen "hoe knoop je een Mala". Ik kwam erachter dat dit een heel proces is, het knopen van een Mala. Ik merkte dat het voor mij een soort van ontspanning was. Ik vond en vind dit nog steeds een prachtige ervaring en mooi proces, hoe zo'n Mala tot stand komt. Ik vergelijk het met mediteren, waar je je gedachten zonder oordeel voorbij laat komen. Tijdens het knopen van de Mala kom je in een soort flow terecht waar alle dingen, belevingen van dat moment, ook zonder oordeel, voorbij komen. Ik weet nog dat ik zes uur bezig ben geweest met het knopen van mijn eerste Mala. Ik mag zeggen dat ik tijdens dit proces heel wat uitdagingen heb overwonnen. Wanneer je leest waar dat over gaat, kun je denken, dat valt toch wel mee... Een kraal die niet past of niet wil... een knoop die z’n eigen plek bepaald daar waar ik het liever niet zag gebeuren :). De draad die "zomaar" kapot gaat. En toch ook de draad letterlijk weer oppakken en verder gaan. 't Hoort er allemaal bij. En het is goed zoals het komt. Als de Mala gereed is en je kan deze prachtige ketting eindelijk dragen, wordt de Mala ook echt van jezelf. Je eigen 'Ulana*! De energie die hier ontstaat is geweldig! Ik gun iedereen deze ervaring.


Omdat het hele proces, rondom het knopen van een Mala, zo goed voelt, ben ik meer Mala's gaan knopen. Eerst voor de lieve mensen om mij heen die ik graag een mala wou geven, vervolgens een paar in opdracht. Ik merkte dat naast de drukte en stress van mijn baan, dit mij de ontspanning geeft waar ik naar op zoek was. Ik kan hierdoor "Uit mijn hoofd en in mijn hart" komen. Prachtig toch! Ik ben me gaan verdiepen in "wat is een Mala nu eigenlijk"? Het is veel meer dan een gewone ketting. Gaande weg leerde ik de mystieke wereld van de Mala te ontdekken, die sterk gelinkt is aan het Boeddhisme.  Ik zag mezelf weer een beetje. Ik kwam in contact.... In contact met mijzelf en met mijn omgeving. Meer bewust van wat leeft, gerespecteerd met diepgang. Een prachtig mooi proces waarbij de kralen heel intuïtief gekozen en afgestemd worden op de ontvanger of wat zich op dat moment aandient. Ik geloof ook echt, dat er voor iedereen een Mala bestaat. Want wanneer je de Mala ziet, weet je... die is voor mij!!  Jouw 'Ulana. Waarbij intuïtie ondersteunend werkt aan de keuze, welke aansluit bij jouw moment en tijd. En waar de juiste edelstenen de mooiste kracht en ondersteuning kunnen geven in jouw proces. Of je de Mala nu zelf maakt tijdens een workshop die ik geef of dat ik de Mala voor jouw maak die is afgestemd op jou. Ik wordt hier blij van. Fantastisch om mee te mogen kijken in de reis, die mensen maken en waar ik in vertrouwen en respect kan bijdragen aan dit mooie proces.

 
Naast de Mala's ontstaan er nieuwe dingen. Zoals de collectie van Mala Mudra met Wikkel-Armringen en Shamballa armbanden voor vrouwen en mannen. Langzaam wordt de collectie uitgebreid. Elk stuk is uniek, zoals elk mens uniek is en dat wil ik respecteren. Daarom is er van elk stuk ook maar één gemaakt. Ik hoop dat je op mijn website kan vinden wat je zoekt. Ik kan alleen maar zeggen welkom bij Mala Mudra.


Liefs van Marjon

 

 

'Ulana: Zielsverwant

© 2019 - 2024 Mala Mudra | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel