Sorteer op
 • "Zeven-Chakra Mala"
  "Zeven-Chakra Mala"

  Passend bij de 7 chakra's op kleur: De "Zeven-Chakra Mala", afgestemd en geknoopt op de zeven hoofdchakra's, uit de collectie zelf samenstellen. Hierdoor kun je precies het chakra ondersteunen dat extra aandacht nodig heeft.

  € 99,00
 • Stel je eigen Chakra Mala samen
  Stel je eigen Chakra Mala samen

  Stel je eigen Chakra Mala samen en stem dit af op daar waar ondersteuning nodig is.

  € 99,00
 • Persoonlijke Mala (Intentie/Mantra)
  Persoonlijke Mala (Intentie/Mantra)

  Deze Mala kun je samenstellen met Mala Mudra. Wij werken met verschillende edelstenen. Mocht er een edelsteen zijn die je graag in je Mala wilt verwerken kunnen we in overleg bespreken wat er mogelijk is.

  € 99,00

Persoonlijke Mala

Je eigen unieke, persoonlijke Mala samenstellen voor jezelf of als kado voor iemand anders.

Hoe doe je dat? Wij van Mala Mudra kunnen je helpen om je eigen persoonlijke Mala samen te stellen voor jezelf of voor je dierbare vriend of vriendin. Een mooi, persoonlijk en uniek sieraad, speciaal en voor jou gemaakt, welke is ontstaan vanuit dankbaarheid en een ondersteuning voor jouw Mantra. Elke Mala draagt zijn eigen specifieke energie met zich mee, ter ondersteuning van alle positieve uitdagingen en veranderingen in je leven. Dit alles afgestemd op de persoon die de Mala mag ontvangen en dragen. De keuze voor een Mala is heel persoonlijk en je eigen intuitie is een mooie gids om je keuze te ondersteunen. Ervaar je dit als lastig en wil je persoonlijk advies, stuur een berichtje naar : info@malamudra.nl of stel je vraag via het contact formulier.

Een Mala passend bij een van de chakra's 

Je kunt je mala ketting en/of mala armband op een of meerdere van de zeven chakra’s laten knopen of op alle zeven chakra's, waardoor je precies het chakra kunt ondersteunen dat extra aandacht nodig heeft. Dat maakt dit product speciaal en op maat gemaakt maatwerk. De chakra’s zijn centra van energie die in een ideale situatie verbonden zijn. Door de verbinding zal hun energie gelijkmatig laten doorstromen waardoor we in balans zijn.  De 7 Chakra Mala ondersteund alle Chakra's. Heb je liever een Mala die de juiste ondersteuning geeft op een of twee Chakra's? Dat kan ook! Hierdoor zal de kleur van je Mala bestaan uit twee of drie kleuren. Bijvoorbeeld je wil kiezen voor het 4de Chakra, Hart Chakra, dan wordt de Mala op aanvraag geknoopt met stenen die groen van kleur zijn of bevatten. De stenen die passen bij het hart Chakra, denk bijvoorbeeld aan groene jade of aventurijn. De basis van de Mala is wit of zwart en wordt geknoopt met de Chakra kleur die je kiest. De Mala wordt afgeknoopt met een kwast.

Mantra of Intentie

Een mantra is een instrument van de geest. Het heeft een diepgaande werking op de emotionele staat van zijn van een persoon. Een mantra kan een religieus of heilig gebed zijn, maar het kan ook een woord zijn dat fungeert als focus voor je meditatie. Mantra’s zijn niet specifiek voor een denkbeeld of religie. Elke gedachte of bepaalde manier van uiten die sterk genoeg is om de innerlijke toestand van je ziel of van de wereld te beïnvloeden, kan een mantra worden genoemd. Voorbeelden zijn: aum (om), so ham, om namah shivaya. Mantra is een Sanskriet woord dat is opgebouwd uit de stam man= denken/geest en tra = instrument/hulpmiddel. Een letterlijke betekenis zou dus zijn: een hulpmiddel van het denken. Mantra’s zijn dus een uiting, een klank of een lettergreep die worden gezongen of herhaaldelijk in gedachten uitgesproken. 

Wat is de diepere betekenis van een Mantra? Je kunt een mantra  gebruiken als “anker” voor je meditatie. In plaats van mee te gaan met je gedachten, focus je je op de mantra. Het is niet “zomaar” een woord. Er schuilt een veel diepere betekenis achter het gebruik van een mantra. Tegenwoordig zien wetenschappers het universum als een naklank of echo van energie; van verschillende trillingsfrequenties. Iedere trilling kent een bijbehoren geluid. Dat zou dus inhouden dat het hele bestaan, een soort van geluid is. Een complexe samensmelting van geluiden. Dat zou inhouden dat het hele universum een samensmelting van mantra’s is. Mantra’s kunnen er door middel van hun klanken en trillingen voor zorgen dat je meer stilte en vrijheid krijgt in je geest. 

Jouw Persoonlijke Mantra
Een persoonlijke, unieke mantra heeft voor jou een speciale betekenis. Deze mantra past namelijk precies bij wat er zich in jouw leven op dit moment afspeelt. Het is een moderne manier om een eeuwenoude techniek toe te passen, en hiervan te profiteren. Er is geen goed of fout. Jouw persoonlijke mantra kun je baseren op ervaringen of op dromen. Het is wel zo dat in mantra’s diverse klanken en trillingen met elkaar verbonden zijn en zo een geheel vormen, en dat kun je zelf niet nabootsen. Maar oke, je eigen Mantra zijn jouw ervaringen en afgestemd op jezelf dus authentiek.

 

Hoe kom je achter jouw Persoonlijke Mantra?

In de ochtend, wanneer je hoofd nog leeg is, pak  je een pen en papier. Je begint met het schrijven, zonder te analyseren, maar gewoon wat er in je opkomt. Laat je gedachten maar stromen. Je zult merken dat je hierdoor een helder beeld krijgt van  wat er zich op dit moment allemaal in jouw hoofd afspeelt. Als je dit namelijk weet, kun je bepalen op welke emotie en/of doel je je eerst  wilt  focussen. Probeer dit te visualiseren; jouw doelen. Wil je misschien een nieuwe liefde vinden? Dan kun je het bijvoorbeeld op deze manier  proberen: “Ik sta open voor nieuwe liefde”. Blijf deze zin herhalen, je zult zien, het helpt! Je eigen mantra is in feite een positieve spreuk die bestaat uit bevestigende en inspireren-de woorden. Herhaal deze woorden regelmatig terwijl je een moment voor jezelf neemt. Het herhalen van deze woorden kun je combineren met bijvoorbeeld het gebruik van je eigen Persoonlijke Mala. 

Mediteren met jouw eigen Persoonlijke Mala

Een mala bestaat meestal uit 108 kralen (54, 27, 21 of 18 kralen is ook mogelijk). De grote kraal, ook wel Guru-bead of Meru-bead genoemd is het beginpunt. 


Voorbeeld van een Meditatie met je eigen Mantra:
Begin je meditatie met het verschuiven van de eerst kraal links van de Guru-bead, verschuif de kralen met je rechterhand. Adem in en bij elke uitademing verschuif je een kraal en spreek je in gedachten je eigen Mantra uit. Dit verschuiven van een kraal zorgt ervoor dat je in connectie blijft met je ademhaling en je zo beter kunt concentreren op je Mantra. Je wordt hierdoor ook minder snel afgeleid wordt door de ruis van je gedachten.

Wanneer je toch afdwaalt keer je steeds terug naar de in- en uit beweging van je adem met de herhaling van je eigen Mantra op de uit ademing. Ga door met je meditatie totdat je na 108 kralen weer aangekomen bent bij de Guru-bead. Beeindig je meditatie of keer om voor nog een ronde van 108 kralen. De duur van je meditatie is afhankelijk van het tempo van je ademhaling in rust.

Om je Mantra extra kracht bij te zetten, kunnen we jouw persoonlijke Mala knopen met jouw eigen Mantra met de daarbij behorende en afgestemde edelstenen, die we in je Mala terug kunnen laten komen. Als het duidelijk is voor jezelf welk Mantra je wilt gaan gebruiken, kunnen we in overleg de kleur en werking van de stenen gaan bepalen. Dit is een maatwerkproduct. 

Stuur een berichtje naar: info@malamudra.nl of stuur een bericht via contact & info op de website.

 

© 2019 - 2024 Mala Mudra | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel