FAQ - Veel gestelde vragen

  1. De edelstenen en de houten kralen van mijn Mala verkleuren, voornamelijk in mn nek'. Hoe kan dat? Wanneer je de Mala of ketting draagt komt deze in contact met je huid. Hier kan de ketting direct in aanraking komen met parfum, zeep, make-up, haarspray en bodylotion hierdoor kunnen ze veranderen van uitstraling en kleur. Wanneer je het warm hebt door inspanning of omdat het gewoon warm is ga je zweten. Zweet tast je sieraden aan en kan zorgen voor verkleuring of het dof worden van de materialen.
  2. Kan ik ook aangeven welke edelstenen ik graag verwerkt wil hebben in een Mala Mudra Wikkel-Armring of Mala? Ja dat kan. Vul dan het contactformulier in op deze website. We overleggen wat je wil. Zijn we overeengekomen welke materialen gebruikt gaan worden en de materialen zijn aanwezig of ze dienen besteld te worden, zal er altijd een aanbetaling gevraagd worden. Dan gaat Mala Mudra aan de slag met jouw sieraad op maat.
  3. Wat is Vermeil? Vermeil wordt ook wel doublé genoemd. Bij vermeil wordt 14k tot 22k Goud in lagen aangebracht op echt zilver (.925). Het komt heel dicht bij de uitstraling van echt Goud maar is goedkoper. De kleur kan iets sneller vervagen dan bijvoorbeeld bij Gold filled materiaal. Dat komt omdat het hier om een laag gaat. De kwaliteit is heel goed en de ondergrond is dus sterling zilver.
  4. Wat is sterling zilver? Sterling Zilver onderdelen worden gemaakt van 92,5% puur Zilver en 7,5% Koper, vandaar .925 Sterling Zilver. Deze verhoudingen liggen vast in de wet, anders mag het geen Sterling Zilver worden genoemd. Puur Zilver is zacht en buigzaam en door de toevoeging van een ander metaal word het slijtvast.
  5. Wat is verzilverd of verguld? Metalen onderdelen worden door een Zilver- of Goudbad gehaald. Het resultaat is een mooie glanzende afwerking met een laagje echt Zilver of Goud (silverplated of goldplated). Dit is een minimaal laagje en kan er afhankelijk van de zuurgraad van je huid ook weer sneller afslijten.

 

 

© 2019 - 2024 Mala Mudra | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel