Onderhoud tips

Onderhoud en tips van sieraden met edelstenen en parels

OOnderhoud van je edelstenen sieraden en parelsnderhoud: Edelstenen en parels zijn natuurproducten. Dus zeker niet onkwetsbaar. Wist je dat zelfs diamanten kunnen slijten? Door het dragen kan er slijtage ontstaan aan de edelstenen en het materiaal waar het sieraad mee is geknoopt of is geregen. Wanneer je een sieraad hebt aangeschaft is het van belang om de tips voor onderhoud goed door te lezen. 

Zwemmen en zo Wanneer je bodylotion gebruikt op je huid, kan dit de uitstraling van de steen doen veranderen. Doe je sieraden met edelstenen en parels pas aan nadat je creme, make-up, haarlak of parfum hebt gebruikt. Laat het eerst een beetje intrekken of vervliegen. Sieraden met edelstenen en parels kun je beter niet dragen als je gaat sporten, zwemmen in de zee of het zwembad en wees voorzichtig met zonnen (pas helemaal op met oa amethist, parels en kleurstenen, die zullen verkleuren onder de zon). Je kunt je sieraden beter ook niet dragen met douchen, in de tuin werken, huishoudelijk werk en tijdens het slapen. Zeepresten kunnen achterblijven tussen de kralen en op de draad. Er is ook een steen die het heerlijk vind om gedragen te worden, dat is Bloedkoraal . Het blijkt dat huidvet erg goed is voor deze steen. Ze wordt er namelijk mooier van.

De tips op een rijtje :

  1. Doe je sieraden af tijdens het slapen. Sieraden slijten sneller wanneer je ze blijft dragen. Daarnaast bestaat de kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen. 
  2. Geen aanraking met water. Douche en zwem niet met je sieraden. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in je sieraden. Dit zorgt ervoor dat je sieraden uiteindelijk verkleuren.
  3. Niet in aanraking komen met parfum/creme. Laat je sieraden niet direct in aanraking komen met parfum, zeep, make-up, haarspray en bodylotion hierdoor kunnen ze veranderen van uitstraling en verkleuren.
  4. Zweten. Ga je zwaar werk doen of inspannende workout? Doe je sieraden dan af. Zweet tast je sieraden aan. 
  5. Vermijd grote druk. Wanneer je armbanden van elastiek draagt, vermijd grote druk. Doe ze om en af met beleid, zodat de rek goed in het sieraad blijft.
  6. Fel licht. Pas op met de zonnebank en zonlicht. Stel je sieraden niet bloot aan te fel licht. Wanr daardoor kunnen je sieraden verkleuren.
  7. Chemische producten. Als je in aanraking komt met chemicaliën, doe je sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.
  8. Bewaren. Het beste is on je sieraden op een donkere en droge plek te bewaren. Bijvoorbeeld in een organza zakje  of sieradendoosje.
  9. Knopen. Verklein de kans op knopen door kettingen, armbanden en andere sieraden te sluiten met de sluiting, voordat je ze opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop in je sieraad ontstaat.
  10. Als laatste aan doen. Wanneer je je sieraden als laatste aan doet bestaat de kans veel minder dat je ergens achter blijft haken tijdens het omkleden.
© 2019 - 2024 Mala Mudra | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel